fbpx

Будинок із цегли чи енергоефективний каркасник?

Найпоширеніші варіанти матеріалів у будівництві будинків – це цегла та дерево. Цегляні будинки досить давно мають велику популярність. Але для їх зведення потрібна спеціальна техніка, великі витрати та час. Багато хто ж хоче побудувати собі будинок максимально швидко. Тому тут зможе допомогти каркасний будинок.

Основні відмінності каркасного будинку від цегляного

Багато хто вибирає цеглу, так як вона створює відчуття надійної будови. У нього значно нижчі ізоляційні властивості, ніж у каркасного будинку. Такі стіни повільно проводять тепло і холод, тому прогрітий будинок довго остигатиме, але й довго грітиметься. За цеглою не потрібно доглядати. Іноді його потрібно реставрувати, щоб відновити шви та відремонтувати сколи. Ізоляція цегляного будинку складніша, ніж каркасного.

Як заощадити час та бюджет під час будівництва?

Якщо рахувати за ціною, то дерев’яний будинок буде значно дешевше, ніж цегляний. Також там набагато більше можливостей. Власники можуть легко поміняти планування, влаштувати кімнату, переробити мансарду. Спочатку це будівництво мало на увазі, що в будинку буде балкон або тераса. Каркасники дають низку можливостей:

  1. Великий вибір стилів, матеріалів та кольорів для зовнішньої та внутрішньої обробки;
  2. Різні варіанти фасадів;
  3. Обшити будинок можна вагонкою, фальш-брусом чи сайдингом, також можна використовувати різні розчини;
  4. Стіни та дахи утеплюються таким чином, що забираються всі містки холоду, а приміщення герметично ізолюється.

Для каркасних будинків використовують матеріали, що добре захищають приміщення від зовнішньої температури.Взимку вони стримують холод, а влітку – тепло. Тому вам доведеться менше опалювати приміщення взимку та знижувати температуру влітку. Ви зможете заощаджувати на оплаті за комунальні рахунки.

Розробка проектів будинків

Проекти можуть бути різними. Комусь підходить типовий проект, який ви побачите на сайті. У цьому випадку ви вибираєте проект і можете використати далі. Якщо ж ви хочете, можете змінити там щось під себе. Але також можна замовити розробку повністю нового проекту. У цьому випадку наші фахівці все прорахують, і ви отримаєте готовий проект, який можна буде реалізовувати.

Ціни на цегляний та каркасний будинки «під ключ»

Ми одразу розрахуємо вартість каркасного будинку. Враховуватимуться всі параметри, які можуть вплинути на ціну. Порівнюючи різні матеріали будинків важливо не забувати і про те, скільки ви витрачатимете в майбутньому на обігрів цього будинку. Каркасні будинки будуть завжди дешевшими в обслуговуванні, тому подальше їх використання буде вигіднішим. Також потрібно враховувати і те, які матеріали ви використовуватимете для декоративного оздоблення, який дах виберете, яка буде електрична фурнітура та сантехніка в будинку.

Якщо порівнювати два однакові будинки, то каркасний дешевший на 25-30 %, а в деяких ситуаціях економія доходить і до 50%. Але це відносні показники. Деякі мешканці обкладають каркасні будинки цеглою, щоб отримати певний вигляд, а це дуже впливає на кінцеву вартість будинку.

Одноповерховий чи двоповерховий будинок?

Тут важливо зважати на додаткові моменти. Наприклад, для літніх батьків або для маленьких дітей одноповерховий будинок буде набагато безпечнішим. Також купівля та ремонт сходів – це додаткова витрата, а в будинку буде зайнята сходами додаткова площа. Зберігати речі можна і на горищі, а використовувати лише перший поверх. 

Якщо вам потрібен будинок на 100 м2, а землі мало, краще зробити компактний двоповерховий будинок. Також потрібно враховувати рівень ґрунтових вод та багато інших нюансів при виборі поверховості будинків. За ціною – чим більше поверхів, тим дешевше виходить 1 м2, але це не завжди виправдане рішення, адже надалі вам потрібно буде доглядати всі поверхи, забиратися там, робити ремонт, а також опалювати їх. Будівництво будинків за каркасною технологією дозволить вибрати найкращий варіант будинку для своєї родини. Подивившись усі аргументи різних варіантів, ви зможете визначитися з тим, що вам більше підійде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!